Dagboek Mrs Netherlands Universe verkiezing 2017

Op zondag 11 juni 2017 ben ik 2nd Runner Up Mrs Netherlands Universe 2017 geworden! Mrs Netherlands Universe 2017 verkiezing

Gezonde voeding en een gezonde leefstijl, spelen een grote rol zowel bij innerlijke als uiterlijke schoonheid, uitstraling en vitaliteit. Deze verkiezing staat voor mooi van buiten én mooi van binnen.

Zo heb ik tijdens deze periode mijn bijdrage geleverd aan het goede doel “Stop domestic violence against women” en aan een project met kleine kinderen, met mijn boodschap dat lekker & gezond goed samengaan, onder het motto “beter eten, beter spelen”.

11 juni/de grote finale:

What an incredible day and evening ….
I am 2nd Runner Up Mrs Netherlands Universe 2017!

I feel very proud, blessed and happy to have achieved so many great things along this journey.
Challenging myself, thinking out of the box, being authentic and concentrating on real concerns, rather than appearance and image, has made this a project more meaningful and purposeful.

A very special moment for me, was speaking about my personal circumstances (see video below): being vulnerable opened so many hearts: A standing ovation from the jury and bringing people to tears really touched my hart❤️
A year or so ago, I wouldn’t have had the energy to commit myself to a contest like this, besides my own job as a nutritionist and health coach, because it really takes commitment, effort, time and energy to succeed and to create experiences (as you can read in my diary).

I am very proud my energy is back and my lights are back on! And how! During the whole show, my energy was great and I felt great!
If you look after yourself, if you take care of your body and mind, you will become beautiful from the inside, which will make you glow from the outside.

Thank you so much for being there for me ❤️ Simone Groenenboom, Hans von Stockhausen, Bobby Van de Bilt, Sydney Jansen, Ria Ligthart, Elles de Jong, Manfred Jansen Ruud van Grol, Roy DH, Volker Broszius and Walter ❤️

Special thanks to Cobie van Harten and Wim, Patricia Priems, Bianca Ursepuny en Willem and Norbert Spekking!
@ Geoff Devitt, thank you for the great compliment about my Irish roots;-)

De video spreekt mijn boodschap uit.

10 juni:

Vandaag generale repetitie!! Met de bonbons van Zuccotto voor alle finalisten en de bloemen van Bloemenveiling Naaldwijk voor de organisatie, als dank.

9 juni:

Vanmiddag levert mijn sponsor Willem&Drees zijn bijdrage af voor de finale a.s. zondag! Willem&Drees

9 juni:

Als Naaldwijkse mogen sponsorbloemen natuurlijk niet ontbreken van onze grootste trots “Bloemenveiling Naaldwijk/Flora Holland”! Dank je wel, Henk!

9 juni:

Zuccotto in de Benschopperstraat 12 in IJsselstein is mijn sponsor voor de generale repetitie Mrs Netherlands Universe op zaterdag 10 juni (ipv 28 mei;).

Voor de mooiste dag in mijn leven verzorgde Zuccotto uit IJsselstein al de bruidsbonbons op 14 september 2012.
Vanaf het allereerste begin, toen Peter en Nicoline in 2008 hun chocolaterie aan de Poortdijk openden, zijn Manfred en ik al groot fan van de pure bonbons en vele thuisdineetjes sluiten wij steevast af met deze heerlijkheid. Een echte zonde is pure chocola (boven 70%) niet, want (hier spreekt de voedingsdeskundige;) bij max. 20 gram pure chocolade per dag, verlaagt het ontstekingsprocessen in ons lichaam, heeft het een gunstig effect op de cholesterolspiegel en vermindert het mentale vermoeidheid. Bovendien bevat het een stofje waarvan ons humeur verbetert!

Peter en Nicoline van der Griend zijn de eigenaren van Chocolaterie Zuccotto. Zij hebben een uitgebreid assortiment van handgemaakte bonbons en andere chocoladeproducten. Een kenmerk waarmee zij zich van de vele fabrieksmatig geproduceerde voedingsmiddelen onderscheiden. Zij werken ook veel met lokale en verse producten.
Peter is al sinds zijn veertiende werkzaam in de patisseriewereld, waar hij ruime ervaring heeft opgedaan met chocolade. Nicoline is vanaf het begin het gezicht van de winkel en zij helpt graag ontdekken wat jouw favoriete bonbon is! Sinds 2012 worden zij versterkt door hun zoon Mickel, afgestudeerd food-designer. Zijn inbreng zorgt voor veel innovatieve creaties. In de chocolaterie leert hij het chocoladevak van zijn vader, die ook officieel leermeester is en samen creëren zij de meest bijzondere smaakcombinaties, zoals olijfolie-framboos, witlof-sinaasappel en groene appel-mosterd.
Wat mij persoonlijk altijd opvalt, is de creativiteit voor alle speciale gelegenheden: van Valentijnsdag tot Moederdag, van Halloween tot Sinterklaas, van Pasen tot Kerst…altijd iets bijzonders en dat ontgaat je niet als je voorbij de prachtige etalage loopt.

Regelmatig worden Peter en Nicoline uitgedaagd door chef-koks van diverse restaurants en samenwerkende partners, waardoor er geregeld nieuwe en seizoensgebonden bonbons in de toonbank liggen.
Voor elke IJsselsteiner die Zuccotto nog niet kent…ga eens langs en je hebt er een zéér favoriet choco adresje bij! Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb voor de allerlekkerste bonbons en chocotaartjes en -toetjes van IJsselstein en omstreken.

Zuccotto

8 juni:

Vanavond heb ik een heerlijke ontspanningsmassage gekregen van mijn sponsor Oscar Rolando in Leidsche Rijn, Utrecht. Zeer welkom in deze hectische periode om weer helemaal tot rust te komen!

Oscar is een zeer deskundige masseur en hij staat voor oprechte betrokkenheid en een fantastische service. Met een intake gesprek, een goed luisterend oor en veel mensenkennis, kan hij precies aanvoelen waar de behoefte van de klant ligt. Of dat nu om ontspanning gaat of lichamelijke klachten; Oscar biedt een zeer ruim aanbod aan verschillende massages. Hij zorgt voor ontspanning van de spieren en de geest.
Oscar masseert naar wens wat steviger of juist met lichte druk. De massage ruimte is warm en gezellig ingericht, met naar wens een ontspannen muziekje op de achtergrond, zodat je gegarandeerd tot rust komt en geheel ontspannen naar buiten loopt.

Zijn praktijk bevindt zich aan de rand van Leidsche Rijn en is heel makkelijk bereikbaar per auto. Een massage bij Oscar is een echte aanrader en zijn prijzen zijn bovendien zeer schappelijk!

ORM Massages

8 juni:

In ruil voor mijn voedingsadvies, krijg ik deze gezichtsbehandeling van mijn sponsor Anne Skin Care in IJsselstein. Schoonheid van binnen, draagt bij aan schoonheid van buiten!

Ben jij net zoals ik iemand met een druk bezet leven en vind je het belangrijk om er goed verzorgd uit te zien? Omdat ik hoge eisen stel aan mijzelf, plan ik zo nu en dan bewust een moment in voor “me-time”. Bij Anne heb ik vanmiddag genoten van een heerlijke gezichtsbehandeling; helemaal ontspannen, stralend en energiek kom ik haar salon weer uit en ben ik klaar om de uitdagingen voor de komende dagen aan te pakken, in aanloop naar de Mrs Netherlands Universe 2017 verkiezing a.s. zondag.

Anne behandelt de huid tot in de puntjes en met uiterste zorg, zodat het mooist en best haalbare resultaat wordt behaald; dat is haar grootste passie. Haar favoriete product, Environ, biedt de beste huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn om de huid een leven lang mooi te houden.

Bij Anne Skin Care staat persoonlijk contact en goed advies voorop. Tijdens een gratis consult analyseert zij jouw huid en geeft zij advies op maat. Hierbij staan de persoonlijke wensen van de klant altijd centraal. In haar salon werkt een team van enthousiaste schoonheidsspecialistes en een pedicure. Met passie voor hun vak en jarenlange ervaring en expertise staan zij iedere dag garant voor ontspanning en goed advies.

Anne Skin Care bevindt zich aan de rand van IJsselstein (Industrieweg 30) met ruime parkeergelegenheid voor de deur. Ik kan Anne aan iedereen in (de buurt van) IJsselstein aanbevelen!

Anne Skin Care

7 juni:

Speciaal voor de Mrs Netherlands Universe verkiezing heb ik vandaag een volledige voetbehandeling gehad bij mijn sponsor Thea Haars/T-Care Nails. Voor mijn nagels heeft Thea CND™ Shellac gebruikt.
Ik kom al sinds 2008 bij Thea, omdat zij liefde heeft voor het nagelvak en persoonlijke aandacht, betrokkenheid en tijd aan haar klanten geeft. Haar salon is kleinschalig en op afspraak, dus geen wachttijd.
 
Ondanks dat Thea een perfecte pedicure is, heeft zij onlangs een switch gemaakt naar natuurlijke hand- en nagelverzorging.
Zij is getraind door CND™ Nederland; deze trainingen zijn nodig om de kwaliteit van een professionele CND™ nagelsalon te kunnen waarborgen. Na alle trainingen is een examen afgelegd. Zij werkt met O·P·I GelColor en CND™ Shellac. Deze methodes zijn volledig vijlloos, zodat er geen beschadigingen ontstaan aan de natuurlijke nagels. Het is dun en flexibel als lak, ziet er natuurlijk uit en biedt een sterke natuurlijke bescherming van de nagels.
 
T-Care Nails bevindt zich net buiten het centrum van IJsselstein met ruime parkeergelegenheid voor de deur. Ik kan Thea aan iedereen in (de buurt van) IJsselstein aanbevelen!

2 juni:

Hier lees je mijn interview met het AD: Interview Algemeen Dagblad 2 juni 2017

Speciaal werd gevraagd naar “de man achter de vrouw” en zodoende is de foto van mij en Manfred geplaatst. Hij is wel mijn grootste sponsor! Bij menig autoritje van-naar is hij mee geweest!

2 juni:

Als finaliste Mrs Netherlands Universe en orthomoleculair voedingsdeskundige & lifestylecoach, bezocht ik vrijdagochtend 2 juni kinderdagverblijf ZieZaZo in De Meern.

Met mijn project “Beter eten, beter spelen” wil ik kinderen leren dat lekker en gezond goed samengaan. Hiermee maak ik zowel kinderen als hun ouders bewust dat je zelf de sleutel in handen hebt tot een goede gezondheid en gevoel van welbevinden. Hier lees je mijn volledige verslag bij het kinderdagverblijf ZieZaZo: Beter eten, beter spelen

1 juni:

Mijn vriendin Simone is mijn nagel sponsor voor de Mrs Netherlands Universe verkiezing; zij was in 2013 wereldkampioen french manicure en meervoudig kampioene bij vele andere wedstrijden  Www.sgnailstyling.nl

 

 

 

 

 

 

 

1 juni:

Heel wat keertjes heen en weer gereden naar mijn sponsor in Krimpen a/d Lek, maar vanavond is het eindelijk zover: ik mag mijn jurken ophalen 💃👡! Fantastisch handwerk door Cobie van Harten (naaiatelier Blij van Harte).

31 mei:

Hier lees je mijn interview met Zenderstreeknieuws: Interview Zenderstreeknieuws

28 mei:

Vandaag is de training, vanwege de hoge temperaturen, uitgevallen. Wel ben ik live in de uitzending van Omroep Vlaardingen voor de bekendmaking awards hair en make up film, beste video en meest creatieve video! Dank aan Claudia de Jongh!

27 mei:

Kapper 47 in Noordwijk (www.forty-seven.nl) sponsort mij met een haarbehandeling. Wat een luxe!

26 mei:

Sporten en gezonde voeding vormen een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse routine. In aanloop naar de MRS NETHERLANDS UNIVERSE 2017 verkiezing op 11 juni a.s. is het voor mij natuurlijk heel belangrijk om de juiste balans te behouden. Als orthomoleculair voedingsdeskundige geloof ik dat schoonheid van buiten én van binnen komt: volwaardige voeding zorgt ervoor dat je je lichaam van de nodige brandstoffen en bouwstoffen voorziet, waardoor je lekker in je vel zit en je huid gaat stralen. Daarnaast is de juiste voeding ook noodzakelijk voor voldoende energie en herstel, een goede weerstand, een gezond slaappatroon, een stabiel humeur, een goede concentratie en het tegengaan van ontstekingen. In deze drukke tijd geef ik mijn lichaam extra ondersteuning met de supplementen van mijn sponsor Fifoli (www.fifoli.nl). Deze producten zijn met uiterste zorg geselecteerd en dragen bij aan “Fit For Life”.

Kracht- en cardiotraining zorgt er tenslotte voor dat mijn lichaam in shape blijft en het geeft bovendien mijn geest en humeur een mentale oppepper! 

Op regelmatige basis bezoek ik de sauna; dit vind ik een heerlijke manier om stress te ontladen en is dus supergoed voor de geestelijke balans!

19 mei:

Tijdens mijn bezoek aan Milaan begin april, zag ik mijn Nationaal Kostuum tentoongesteld in het prachtige Palazzo Parisi Milano. Met vele omwegen en een flinke portie doorzettingsvermogen, kon ik de jurk uiteindelijk op vrijdag 19 mei jl ophalen bij mijn sponsor Vlisco Amstelveen Office. Tijdens de 3e ronde op 11 juni a.s. zal ik dit nationaal kostuum dragen!

15 mei:

Vandaag een proefbehandeling gehad bij mijn sponsor Anne Tijdink in schoonheidssalon Anne’s Skin Care in IJsselstein (www.annenaturalskincare.nl).

12 mei:

Vandaag te horen gekregen dat ik alsnog een VIP tafel mag reserveren, dankzij mijn sponsor Ruud van Grol (www.studioruud.com)!

7 mei:

Vandaag weer een intensieve, maar mooie trainingsdag beleefd met alle finalisten voor de Mrs. Netherlands Universe verkiezing… Ik kom (letterlijk;) steeds een stapje dichterbij 11 juni; de dag waarop alle finalisten mogen pronken met galajurk, nationaal kostuum en getuigen mogen zijn van de bekroning van Mrs Europe 2017. En natuurlijk de dag waarop bekend wordt gemaakt wie de titel Mrs. Netherlands Universe 2017  krijgt en Nederland gaat vertegenwoordigen in Zuid Afrika!

1 mei:

Eén van de opdrachten als finaliste, is om twee filmpjes te laten maken van haar en make-up (met dank aan Berry van Schaik). Vervolgens kan er op mij gestemd worden via het You Tube kanaal van Claudia de Jongh.

Voor de gebruiker:
Open de link op You Tube en geef een duimpje omhoog. Het kan zijn dat je eerst via een Google account moet inloggen:

Styling haar Mrs Netherlands Universe/geef je duimpje!

Styling make up Mrs Netherlands Universe/geef je duimpje!

Mijn MUAH en sponsor Patricia Priems verzorgt voor de grote show op 11 juni a.s. mijn haar en make up – 1000x thanks girl!! (www.hipp4you.nl)

29 april:

Stel je eens voor… je komt thuis en je partner mishandelt je; geestelijk of lichamelijk. Het is zelfs zo erg, dat je moet vluchten met je kind. Zonder enige spullen kom je terecht in een opvangtehuis, waar je misschien 3 maanden tot een jaar moet verblijven…. Alle gevoel van veiligheid is weg, je voelt je verdrietig, ontheemd, afgewezen, leeg, verscheurd, uitgeput en wanhopig.

Ik bezocht vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld. Hier lees je mijn volledige verslag: Stop domestic violence against women

23 april:

Een leuke & leerzame trainingsdag gehad met alle finalisten van Mrs Netherlands Universe & onze organisatie Llanerita Para Siempre en Claudia de Jongh.
De heerlijke hapjes van hoofdsponsor Stylin’s (www.stylins.nl), de verleidelijke taart van Kelly en de super georganiseerde lunch van cateringbedrijf Mala’s Foodservice moest ik helaas aan me voorbij laten gaan, maar de gezonde smoothie, geregeld door Pandora, was een heerlijke energie boost
Dank allemaal!

En natuurlijk veel dank aan onze fotografen Hans Lachman en Frits van Onzen, voor de lach en de mooie foto’s..!

 

 

 

 

 

 

 

19 en 20 april:

Wat een mooie en leuke herinnering aan het uitje in Leeuwarden op 19/20 april!! Cindy zorgde ervoor dat wij culinair in de watten werden gelegd door een fantastisch en super enthousiast team Sander Veenstra en Carlos Alexander Jansen, met als afsluiter een overnachting in Post Plaza Hotel. De kids modeshow was superleuk en de limousine van Shooters echt te gek!
De foto, gemaakt door Dirk Geerdink en Simon van der Woude, doet de pret herleven
Dank aan onze organisatie Llanerita Para Siempre, Noa April Nouvelle en Claire Talsma.

 

 

 

27 maart:

Mijn eerste kennismaking met Cobie van Harten (naaiatelier Blij van Harte) en Yvonne Metaal, om mijn galajurk en nationaal kostuum te bespreken…spannend!

21 maart:

Al 10 tickets verkocht! Nu de resterende 5 nog…of misschien wel meer 🙂

16 maart:

Vandaag begonnen met het inzamelen van dameskleding, kinderkleding en speelgoed; alles t.b.v. het goede doel: Stop domestic violence against women”. Dank je wel Bianca, Evelien, Marjolein, Merel, Lotte, Barbara, Karin en mama!

16 maart:

Voor 11 juni a.s. meteen al een sponsor gevonden, Willem & Drees, om mijn eigen visie “mooi van binnen, mooi van buiten” te accentueren. Met pure, biologische voeding, verzorg je je binnenkant. En als je je van binnen goed voelt, straal je dat uit naar buiten! Daar sta ik voor als orthomoleculair voedingsdeskundige.

www.willemendrees.nl

5 maart:

Mijn MUAH gevonden om mij te sponsoren voor het haar- en make-upfilmpje (verplichte opdracht)!

5 maart:

Allereerste trainingsdag en foto shoot van Mrs Netherlands Universe 2017!