Spruitjessoep met pecannoten en koriander

Spruitjes zijn niet de favoriete groenten van iedereen.

Hoe klein ze ook zijn, deze groentjes barsten van de voedingsstoffen! De aanwezige fytonutriënt sulforafaan (een plantenstof) werkt ontgiftend, ontstekingsremmend en ondersteunt het immuunsysteem. Door deze stof stijgt onze energie en bovendien werkt het als een natuurlijk antibioticum. Het hoge seleniumgehalte in spruitjes, remt prostaatkanker. Ook bieden ze bescherming bij Alzheimer. En als troost voor de smaak: doormidden snijden helpt tegen de bittere smaak!

Spruitjessoep met pecannoten en koriander

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 eetlepels olijfolie

1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes eruit en fijngesneden

500 gram spruitjes, schoongemaakt

1 liter groentebouillon

2 eetlepels grof gesneden koriander + beetje extra voor topping

50 gram pecannoten, licht geroosterd in een koekenpan en kleingehakt

  1. Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en de spruitjes toe en roerbak ca. 5 minuten
  2. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Kook ca. 5 minuten zachtjes door
  3. Voeg de koriander toe en maak alles fijn met de staafmixer of in de blender
  4. Garneer de soep met de gehakte pecannoten en eventueel wat koriander

Bon appetit!