Dadels zijn gezond en verhogen de weerstand

Dadels zijn erg gezond. Ze zijn rijk aan goede energie, voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze zijn natriumarm, vetarm en cholesterolvrij en ze verhogen onze weerstand en werken ontstekingsremmend. Dadels bevatten van nature ontzettend veel vezels, zo’n 8 gram per 100 gram. Dit is dan ook één van de redenen waarom talloze bronnen claimen dat ze zo gezond zijn. Deze voedingsvezels zijn erg belangrijk om je spijsvertering in optimale conditie te houden! 

Dadels passen goed bij een dieet tegen obstipatie, overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, bloedarmoede en tijdens zwangerschap (vanwege de foliumzuur die erin zit). Ze verbeteren de hersenfuncties en verkleinen de kans op kanker. Kortom, het is een vrucht die past in bijna elk eetpatroon.

Wel zitten ze vol met fruitsuiker! Ik raad je daarom af om een hele hand vol dadels per dag te eten. Maar als je dadels gebruikt als vervanger van geraffineerde suiker én snoept met mate, maak je een gezonde keuze. Een slimme manier om je bloedsuikerspiegel te temperen, is dadels te combineren met noten of te verwerken in een salade; erg lekker!

Je kunt dadels kopen in veel biologische of Turkse winkels. Zelf koop ik altijd biologische dadels; deze zijn niet bewerkt of geraffineerd en bevatten dus nog alle goede ingrediënten.