Van uitgeblust naar uitgerust

FIONA FOOD & LIFESTYLE bestaat vandaag, 17 oktober, 1 JAAR 🎉🎉🎉.

Het afgelopen jaar heeft me veel mooie inzichten gegeven waar de behoefte van mijn klanten liggen, maar ook waar ik zelf energie van krijg en waar mijn toegevoegde waarde ligt.

Burn out en werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland; 14% van de werknemers meldt jaarlijks burn out klachten.
In oktober 2012, precies 5 jaar geleden, viel ik zelf uit met een ernstige burn out als gevolg van jarenlange, chronische (werk)stress, jaar in jaar uit slecht slapen en het continue overschrijden van mijn eigen grenzen. Dat ik als hooggevoelig persoon in een prestatiegerichte maatschappij volledig aan het overleven was in mijn hoofd en disconnected was met mijn lichaam, heeft daar veel mee te maken gehad. Ontspannen was een soort agendapunt geworden en ontspannen lukte op een gegeven moment helemaal niet meer. De torenhoge prijs die ik daarvoor moest betalen, uitte zich in zowel fysieke àls mentale uitputting: ik was volledig opgebrand en mijn bijnieren (de “accu” van je lichaam) waren uitgeput. Ik had nergens meer energie voor en zelfs de meest simpele, dagelijkse taken vergden teveel van me.
Mijn levensenergie was weg, mijn “vuurtjes” stonden op waakvlammetjes en mijn leven stopte.
De weg terug was loodzwaar, leeg, eenzaam, confronterend en lang…ruim 3 jaar.

Nu, 5 jaar later, heb ik mijn leven weer volledig op de rails en voel ik mij gelukkig, gezond, dankbaar, verrijkt met duizend en één inzichten en uitgerust. Ik ben mentaal en fysiek in balans, ik heb veel energie en zit heel goed in mijn vel.

Burn out is een sluipmoordenaar, die door velen niet als zodanig wordt (h)erkend.
Vanwege mijn eigen ervaring, mijn eigen zoektocht naar het hervinden van levensenergie en mijn kennis over (de helende kracht van) voeding, help ik mensen met burn out.
Mijn programma ” VAN UITGEBLUST NAAR UITGERUST ” opent de ogen van bedrijven en maakt hen alert op vitale en gezonde medewerkers. Ik wil hiermee burn out uit de taboe sfeer halen. Ik wil mensen laten begrijpen hoe ingrijpend deze ziekte is. Met mijn benadering wil ik mensen die tegen een burn out aanzitten, wakker schudden dat het NU tijd is om aan de bel te trekken.

Met deze preventieve aanpak kunnen mensen op tijd hun gezondheid omarmen en verantwoordelijkheid nemen voor hun lichaam – een goede gezondheid en een hoog energieniveau vormen de basis voor een gelukkig, gezond en succesvol leven. Als mensen dat snappen, kunnen ze openstaan voor het ondernemen van actie.