De 15 gezondheidsvoordelen van citroensap

Begin de dag met het drinken van 1 hele uitgeperste citroen, aangelengd met lauw water (niet koud!), op je nuchtere maag. Citroen werkt zuiverend en ontzurend, is goed voor de huid en bevat veel vitamine C.

De verfrissende smaak zorgt er niet alleen voor dat je ’s morgens goed wakker wordt, het helpt ook bij het op gang brengen van de spijsvertering en het voltooit de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam.

Citroenen worden al eeuwenlang geroemd om de vele voordelen die ze bieden voor de gezondheid. De twee voornaamste zijn de sterke antibacteriële en antivirale vermogens, die de citrusvruchten hebben en hun vermogen het immuunsysteem te stimuleren. Dat kunnen we nu goed gebruiken, met griep en verkoudheid die vele Nederlanders treft!

Citroensap staat tevens bekend als hulpmiddel bij gewichtsverlies, omdat het de spijsvertering bevordert en de lever reinigt. Bovendien zitten citroenen vol met vitamine B, C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels.

Jouw gezondheid geniet maar liefst 15 voordelen wanneer je elke ochtend warm citroenwater drinkt!

Het….

1) verbetert de spijsvertering

2) geeft je immuunsysteem een oppepper

3) hydrateert je lichaam

4) verhoogt je energieniveau

5) bevordert een gezonde en jongere huid

6) vermindert ontstekingen

7) helpt bij afvallen

8) alkaliseert je lichaam (gaat verzuring tegen)

9) heeft een reinigende werking

10) heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen

11) vermindert slijmvorming

12) geeft een frisse adem

13) geeft je hersenen een oppepper

14) gaat kanker tegen

15) helpt je van cafeïne af

Je kunt jezelf heel makkelijk aanwennen om direct ’s morgens te beginnen met het drinken van citroenwater. Dat zal enorm veel effect hebben op je algehele gezondheid.

Probeer het een tijdje; je zal waarschijnlijk niet meer zonder willen 😉