Zoete aardappelsoep met limoen en gember

Wist je dat zoete aardappel, koud gegeten, zeer gunstig is voor de zuurgraad in je darmen? En zorgt voor regulering van je bloedsuikerspiegel?

Zoete aardappel is rijk aan vitamine A en E (werkt als antioxidant) en bevat de vezel inuline. Deze vezel bevordert de groei van heilzame darmbacteriën en een lagere zuurgraad in de darmen.

Recept zoete aardappelsoep met limoen en gember

Ingrediënten:

Voor ca. 4 personen

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • sap van 2 limoenen

Bereiden:

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe het water en de bouillonblokjes erbij. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten zachtjes koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Bon appetit!