Persoonlijk voedingsadvies

fiona-home-advies-1

Hoe kun je ervoor zorgen dat je je voedingspatroon gaat aanpassen en hoe zorg je ervoor dat een gezond voedingspatroon blijvend is, als onderdeel van je dagelijks leven?

De eerste stap is de bewustwording dat voedsel ons lichaam voedt en niet alleen maar vult. Het aanleren van een nieuw en gezond(er) (eet)gedrag, zorgt voor blijvende resultaten.
Verandering hoeft niet meteen een grote aanpassing te zijn. Met kleine, overzichtelijke stapjes en het aanreiken van voedingsalternatieven, is vaak meer te bereiken. Door niet te focussen op wat je níet mag eten, maar wat juist wėl, wordt een nieuw eetpatroon een uitdaging en geen straf!

Daarnaast is het belangrijk om plezier in het bewegen en sporten te hebben; dit motiveert om door te gaan! Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; d.m.v. haalbare en realistische doelen, investeer je in je gezondheid. Het resultaat is dat je je prettig voelt in je eigen lichaam en leefstijl. Dit zorgt voor een balans tussen lichamelijk en geestelijk welzijn.

Ik wil je graag helpen door je persoonlijk advies te geven en je te begeleiden naar een betere gezondheid en een gezondere leefstijl.
Ik kan je specifieke adviezen geven over voeding, beweging, slaap en ontspanning. Ik kan je begeleiden met afvallen, fitter worden, hoe je meer energie krijgt en je weerstand verbetert; ik kan adviezen geven over o.a. je hormoonhuishouding, huidklachten, darmklachten (PDS) of slaapproblemen.

Ik begin met het doornemen van een uitgebreide vragenlijst. Wat is je doelstelling; wat zijn je eet- en leefgewoonten; heb je bepaalde klachten; wat heb je al geprobeerd? Welke symptomen zijn er aanwezig? Want die vertellen iets, namelijk van een lange termijn onbalans in je lichaam. Daarna kan ik een heel persoonlijk, gericht voedingsadvies geven. Ik geef voorbeelden over wat je mee kunt nemen in de auto, onderweg of naar het werk. Hoe je je ritmes kunt verbeteren of stress kunt verminderen. Ik geef je een voorbeeldmenu mee hoe je dag eruit zou kunnen zien.

Tijdens een vervolgconsult bespreek ik met je wat goed is gegaan, wat niet en waarom niet. Na het gesprek stel ik een nieuw behandeldoel op en reik ik de benodigde handvatten aan om het traject voort te zetten.

Met een persoonlijk voedingsadvies en op maat gemaakt, wat aansluit op jouw lichaam, help ik om de balans in je lichaam terug te krijgen.
Want als je je van binnen goed voelt, straal je dat uit naar buiten.