Overgewicht? Zorg dat je bloedsuikerspiegel in balans komt!

Omdat voeding zoveel in de media is en er zoveel over wordt gezegd en geschreven, kan ik mij goed voorstellen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en daarin ben jij absoluut niet de enige!
Mensen met overgewicht hebben bijna altijd een schommelende bloedsuikerspiegel. Door een dieet te volgen zal je misschien afvallen, maar de meeste diëten die ik ken, zijn qua samenstelling in voedingsstoffen onvoldoende.

Hier bouw je dus tekorten op en haal je de onderliggende oorzaak, een schommelende bloedsuikerspiegel, niet weg. Door de tekorten zal je wilskracht/motivatie uiteindelijk vervagen, want als je je vermoeid of anderszins niet lekker meer voelt, ga je makkelijker naar “comfort food” grijpen. Bovendien komen de kilo’s na het volgen van een dieet er snel weer bij, omdat je lichaam in een “overlevingsstand” heeft gestaan. Ik schrijf geen dieet voor, maar stel een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies op, zodat jouw voedingspatroon een nieuwe leefwijze wordt, als onderdeel van jouw dagelijks leven. Door vers en gevarieerd te eten, zorg je voor een goede samenstelling van vitaminen, mineralen, aminozuren, vezels en essentiële vetzuren. Deze stoffen heeft je lichaam nodig voor een stabiele bloedsuikerspiegel, een sterke weerstand, het remmen van ontstekingen, een goede energiebalans en een gezonde hormoonhuishouding. Door verkeerde voeding en het volgen van een (streng) dieet, raken je hormonen uit balans, maar deze spelen een belangrijke rol bij het behouden van een gezond gewicht. Het aanpassen van je voedingspatroon vergt de nodige aandacht en daarin bied ik jou begeleiding.

Naast een persoonlijk voedingsadvies, geef ik een voorbeeld dagmenu en richtlijnen mee, alsmede tips en adviezen voor betaalbaar en slim boodschappen doen en efficiënt koken.
Door middel van een intake brengen we jouw doel, eet- en leefgewoonten in kaart en zoomen we in op eventuele obstakels waar jij tegenaan blijft lopen. Zo krijg ik een compleet beeld en kan ik jou van een professioneel advies voorzien met een blijvend resultaat.