Meer groente eten moeilijk? Met deze tips gaat het spelenderwijs!
Tip 1: Soep. Je kunt er eindeloos veel combinatie mee maken en het is ook ideaal als je restjes over hebt. Je gooit alles bij elkaar, voegt heerlijke groentebouillon toe en maakt het fijn met een staafmixer.
Tip 2: Als basis voor salade kun je natuurlijk met standaard ijsbergsla beginnen, maar probeer ook eens spinazie. Vervang vervolgens de standaard komkommer, tomaat en ei voor witlof, linzen, selderij en bonen. Verras jezelf.
Tip 3: Groente loempia’s. Rijstvellen kun je heerlijk vullen met verse groente. Perfect om aan het einde van de week te eten. Zo hoef je gaan groentekliekjes weg te gooien.
Tip 4: Een ei wrap. Meng twee eieren met (rijste)melk en bak een omelet die je kunt gebruiken als wrap. Deze vul je met groente. Heerlijk als lunch voor op je werk of als tussendoortje.
Tip 5: Paprika’s hol je uit en stop je vol met champignons, uien, linzen en spinazie. Strooi er daarna wat mozzarella over en bak ze een klein halfuurtje in de oven op 180 graden.
Bon appetit!