Interview Radar+: ‘Ik ben wat ik eet’

“Voeding is je brandstof en de juiste voeding zorgt voor herstel en geeft energie”

“Ruim drie jaar duurde mijn herstel van een zware burn out. Ik was totaal uitgeput en had nergens meer energie en motivatie voor. In dat diepe dal ben ik gaan zoeken naar nieuwe levensenergie. Ik ging altijd al bewust met voeding om, dus het was voor mij logisch mijn eetpatroon te gaan onderzoeken. Ik onderzocht het orthomoleculaire voedingspatroon, omdat dat ook een link legt met de hormoonhuishouding die bij mij totaal verstoord was.

Ik eet vooral pure, onbewerkte producten en veel groente, vanwege de vele vitamines, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels die daarin zitten. Tarwe, zuivelproducten en geraffineerde suikers eet ik niet of nauwelijks. Dit voedingspatroon is een levenswijze, waarbij ik me fit en energiek voel. Tijdens de HBO-opleiding tot orthomoleculair voedingsdeskundige ontdekte ik dat voeding een hele grote invloed heeft op je gezondheid, nog veel meer dan ik al dacht. In mijn praktijk, Fiona Food & Lifestyle (www.fionafoodandlifestyle.nl), adviseer en behandel ik mensen, met name op het gebied van voeding en burn out. Ik motiveer mensen hoe ze een gezond eetpatroon kunnen inpassen in de vaste dagelijkse routine. Ook geef ik lezingen over voeding en burn out, wat nog steeds een groeiend probleem is.

In de supermarkt schrik ik ervan wat sommige mensen in hun karretje doen. Suiker is de sloper van een goede gezondheid, want suiker ondermijnt de gezondheid nog veel meer dan de meesten denken. Als je de etiketten leest, weet je ook waar de zgn. verborgen suikers in zitten. En wees je bewust dat je je lichaam voedt in plaats van vult. Voeding is je beste medicijn”.