Het symbool voor een frisse start

Voel je de warmte van de naderende lente in de lucht vandaag? Hoor je ’s ochtends al een vogeltje fluiten? Misschien heb je zelfs al je eerste terrasje gepakt ;-)?

Iedereen snakt naar zon en de lente; misschien wel het meest favoriete seizoen van iedereen. We zijn wel klaar met kou, donker, regen en grijze luchten..

Maar tegelijkertijd denken sommigen nu misschien: “O jee, warmer weer betekent armen en benen bloot.. hoe verhul ik nu mijn “kipfiletjes” en putjes op mijn benen?”

Natuurlijk is sporten super belangrijk, maar…..70% wordt bepaald door voeding!

Heb je veel geld uitgegeven aan allerlei diëten en val je nog steeds niet af of blijf je niet op je gewenste gewicht? Diëten kost veel geld over de jaren, maar het levert je geen blijvend resultaat op. Dieetgoeroes verleiden je met mooie verhalen, pillen, poeders, shakes etc. en je zult afvallen, maar dit effect werkt slechts totdat je weer normaal gaat eten….

Hey, je denkt toch niet dat een pilletje, shake of poeder je gaat helpen?!

Jouw lichaam heeft een ingenieus systeem om balans en evenwicht aan te houden. In een dieet ontbreken vaak de nodige voedingsstoffen en bovendien verlies je spiermassa (waarvoor je zo hard traint!) en zet je je lijf in de overlevingsstand. Wat je niet wilt (maar wel creëert met diëten en verkeerde eetgewoonten), is een verstoorde glucosespiegel en hormoonhuishouding, want beiden zijn superbelangrijk voor je gewicht!

Een veelbelovend verhaal verloopt dan van HOOP naar TELEURSTELLING en FRUSTRATIE.

Dus een “quick fix” … dat bestaat gewoonweg niet!

Zoals jij een baby of klein kind verzorgt, zo moet je ook jouw eigen lichaam verzorgen met geduld, onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en vooruit … een beetje doorzettingsvermogen :-).

Je ervaart nu misschien wel beperkingen in je leven t.a.v. je vrijheid of gevoelens van frustratie. Maar het belangrijkste: een gezond gewicht bepaalt voor een groot deel je algehele gezondheid en hoe lekker je in je vel zit.

Het orthomoleculaire voedingspatroon is geen “quick fix”, maar een hele verantwoorde manier om jouw lichaam als het ware te herprogrammeren, zodat je niet alleen afvalt, maar ook blijvend op gewicht blijft. Er zijn tal van voedingsmiddelen die je vetverbranding stimuleren, het vetgehalte in je bloed verlagen en de werking van spijsverteringsenzymen bevorderen, waardoor vetten, koolhydraten en eiwitten beter verteerd worden.

Een nieuw eetpatroon is een “way of life”; de enige en vooral blijvende manier, is je eetgewoonten aanpassen, zodat het een onderdeel is/wordt van je dagelijkse leven.

De lente staat symbool voor een nieuw begin; zoals je je huis een voorjaarsschoonmaak geeft, zo kun jij vandaag nog beginnen met een gezond en verantwoord eetpatroon; deze investering in jezelf betaalt zich terug in energie in overvloed, een stralende huid en natuurlijk een gezonder en strakker lichaam.