Wat is volwaardige voeding

fiona-home-voeding-1Kom jij ’s ochtends met moeite uit bed? Heb jij vaak last van dips rond 16:00 uur ’s middags? Kom jij uitgeblust thuis van een werkdag?
En heb je daarna geen energie meer om nog iets te ondernemen?
Door vers en gevarieerd te eten, zorg je voor een goede samenstelling van vitaminen, mineralen, aminozuren, vezels en essentiële vetzuren en behoren deze vermoeidheidsklachten tot de verleden tijd!

Volwaardige, onbewerkte voeding, is rijk in smaak en barstensvol voedingsstoffen, zonder bewerking in een fabriek, waar de meeste voedingsstoffen uit zijn gehaald en andere, vreemde stoffen erin zijn gestopt. Het is niet verpakt, geconserveerd of heeft de hele wereld overgevlogen, voordat het uiteindelijk op jouw bord ligt. Hoeveel voedingsstoffen zitten er dan nog in?
Met onbewerkte voeding, bedoel ik verse producten, die niet voorverpakt zijn en waar allerlei toevoegingen in zitten.
Als je op langere termijn je lichaam niet voedt met de juiste voedingsstoffen, dan ondermijn je je gezondheid en kunnen er tal van klachten ontstaan.

Geraffineerde suiker wordt door de voedselindustrie aan veel producten toegevoegd; ook aan producten waarvan je het niet zou verwachten, zoals brood, beschuit, ontbijtgranen, wraps, vleeswaren, gerookte zalm, mayonaise, pindakaas, vruchtensappen, zuivelproducten en kant-en-klaarproducten. Aan de meeste fabrieksproducten is suiker, zout, vet en andere additieven (E-nummers, tarwe, soja, mais) toegevoegd. Het is raadzaam deze producten (zoveel mogelijk) te vermijden.

Loop met een grote boog om producten heen waarvoor reclame wordt gemaakt; dat zijn meestal producten die dikmakend en verslavend zijn.
Doe bij voorkeur je boodschappen bij lokale producenten, op de markt of bestel een tas of krat met biologische producten die afkomstig zijn uit de streek.