Verslagje van mijn DETOX weken….(en hoe goed dat voelt ☺!)

De afgelopen 4 weken heb ik “gedetoxed”, wat wil zeggen dat ik geen druppel alcohol en koffie gedronken heb en geen rood vlees gegeten heb. Omdat ik qua leefstijl volgens het orthomoleculaire voedingspatroon eet, was het niet nodig daar extra aanpassingen te maken.

Eens per jaar reinig ik mijn lichaam op deze manier, normaal gesproken in januari. Met de nodige “guilty pleasures” de afgelopen zomer, vond ik juist nu een mooi moment om extra lief te zijn voor mijn lijf en lever. Als je weet dat de lever 25% van onze energie vraagt, dan snap je dat als we teveel van de lever vragen (alcohol, cafeïne, E-nrs, allerlei toevoegingen, suiker, frituren en roosteren), vermoeidheid optreedt en de kwaliteit van onze gezondheid achteruit gaat.

De absolute bonus is dat ik mijzelf super energiek en uitgerust voel (en dus heel blij, want dit zijn wel mijn 2 gelukspeilers). Slapen en energieniveau zijn helemaal geweldig :-).

Mijn sociale leven heb ik bewust op een lager pitje gezet en ook mediteren, op tijd gaan slapen en goed voor jezelf zorgen, is makkelijker tijdens zo’n periode.

Heb ik soms lastige momenten gehad? Tuurlijk! Zo was het Oesterfestival, met prachtig mooi nazomerweer en twee wijnbars van Zeeuws topniveau, wel even slikken (nou ja?). Maar…volhardend in mijn keuze ”nee” gezegd tegen de wijn en gewoon water gedronken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me erg stoer voelde toen ik weer op huis aanging 😉

Morgen is alweer de laatste “droge” dag en om mijn lichaam extra te ontgiften, sluit ik af met vandaag een leverspoeling en morgen een darmspoeling.

Dat laatste is geen must na een detoxkuur, maar je lichaam eens echt ontgiften en de rust gunnen, kan ik wel iedereen aanraden; zeker wanneer je tobt met allerlei kwaaltjes of je je al langere tijd niet fit voelt!