Lezing bij “365 dagen gezond; gezonde lifestyle voor professionals”

Naar aanleiding van mijn recente lezing in Den Haag bij “365 dagen gezond; gezonde lifestyle voor professionals” ontving ik een aantal lovende referenties, die ik hier graag deel!

“Ik heb de voordracht van Fiona ervaren als heel puur en authentiek. Uiteraard omdat ze dit verhaal deelt vanuit haar eigen ervaring, maar vooral door haar warme en open persoonlijkheid, waarbij ze absoluut niet op de stoel gaat zitten van ‘de ervaringsdeskundige’, maar met veel empathie terugkijkt op haar eigen leerproces en anderen daarin meeneemt en geruststelt. Een aanrader als je het idee hebt dat je op wat voor manier dan ook met een burn out te maken hebt (gehad).”

Bas Dreef, Rotterdam, Ocaminho

 

“Ik vond het een mooie en persoonlijke lezing, was geboeid door Fiona’s verhaal, kon haar wanhoop en frustratie uit de tijd dat zij een burn out had voelen en ik denk dat dat komt omdat ik nu zelf ook herstellende ben van een burn out. Zoveel herkenning! Ik vond vooral het persoonlijke in haar verhaal heel ontroerend. Daarmee raakte ze mij echt. De afwisseling met feiten was ook heel prettig. Nu ik veel bewuster met mijn lijf en leven omga, zie ik om mij heen zoveel mensen die maar doorgaan en veel te vaak over de streep gaan, dat ik het er gewoon benauwd van krijg. Ik denk dat er veel meer mensen zijn, dan wij weten, die kampen met een burn out. Er wordt zoveel van ons gevraagd. Van werkgevers, maar ook van social media, altijd bereikbaar zijn, maar ook van je gezin en je omgeving. Ik vind het super van Fiona dat zij hier haar missie van heeft gemaakt. Keep up the good work!”

Renate Arrachart-Van Leeuwen, Den Haag, co-owner LMNTS® health & lifestyle studio
“De lezing van Fiona gaf me kippenvel, want ze spreekt recht vanuit haar hart. Ze heeft me geraakt met haar woorden en is daardoor een inspirator voor anderen. Ik zal iedereen deze lezing aanraden die meer wil weten over burn out en hoe je het kunt voorkomen.”
Sandra Misran, Leiden, 365 Dagen Gezond

“Onlangs luisterde ik naar een zeer meeslepende lezing van Fiona Gisius tijdens een netwerkbijeenkomst van 365 dagen -gezonde lifestyle voor professionals.

Fiona vertelde ons over haar voormalige werk en over haar ervaringen met stress opbouw en burn out. Noodgedwongen heeft zij zichzelf belangrijke vragen gesteld. ‘Het werd een enorm bewustwordingsproces van helemaal teruggaan naar de kern’.

Zij vertelt over haar reis ’door de hel’ als ervaringsdeskundige aan de top van het bankwezen naar die van spreker, voedingsdeskundige en lifestylecoach. Fiona heeft moeten leren om bewuste keuzes te maken en anders in het leven te staan. Dichter bij zichzelf dan ooit. Met durf, gevoelsvertrouwen en innerlijk weten.

Een gebalanceerd verhaal. Haar vermogen om met hart en verstand te spreken en om verbinding te leggen, sprak mij enorm aan. Fiona is een expert en inmiddels deskundig over het waarderen van de menselijke maat zoals ik dat ook in blogs van Yfke Laanstra (auteur van Bits, Bytes & Bewustzijn) tegen kom. Alles draait om de noodzaak en het vermogen om die eigen grens te bewaken en deze niet langer en uitsluitend door de fixatie op cijfers en resultaten (of door eenzijdigheid van data en paradigma’s bij bronmeting: Ook algoritmen maken fouten; Marc Steen) te laten leiden. En daar is zelfkennis en zelfbewustzijn voor nodig en Fiona kreeg deze door zichzelf goede vragen te stellen, opnieuw te leren en alles aan te grijpen.

Uiteindelijk gaat het om een afgestemd leven in de praktijk brengen. En soms is daar wakkerschudden en bewustraken van sluipmoordenaars voor nodig. Fiona weet hoe je daar in verstrikt kunt raken en wat je daaraan kan doen. Haar lezing is openhartig en to the point. Een aanbeveling en een noodzakelijkheid voor een ieder en voor al die organisaties bij wie medewerkers zich meer en meer energieloos en gevangen voelen.”

Robbert Sedee, Rotterdam, Kerngericht in Bedrijf (Kerngericht In Bedrijf (KIB)