Coachingstraject “Run for KiKa”

Tijdens een bijeenkomst van “Run for KiKa Marathon” in oktober 2016 hoorde ik Fiona voor het eerst.

Ik zou voor KiKa op 26 februari jl. de Tokyo Marathon gaan lopen hetgeen geschiedde. Fiona hield een voordracht over voeding op orthomoleculaire basis. Ik was onder de indruk van haar kennis en uitleg over voeding en het effect van voeding op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Fiona’s presentatie maakte indruk op mij en heeft mij doen besluiten om met haar tot aan de Tokyo Marathon op het gebied van voeding aan de slag te gaan.

Mijn specifieke wens was om 5 kilo af te vallen, mij energieker te voelen en een gezondere levensstijl te hanteren.

Na een intakegesprek was ik al veel wijzer. Fiona luistert bijzonder goed en heeft onmiskenbaar inzicht in de materie. Haar aanbevelingen snijden hout. Ik boekte dan ook snel resultaten. Met bijkomende voordelen: ik sliep beter en werd uitgeruster wakker.

Een achterliggende, maar zeer nadrukkelijk persoonlijke issue werd tegelijkertijd aangepakt: ik kamp sinds mijn twintiger jaren met een bipolaire stoornis, type 2. Hier gebruik ik medicatie voor. De diagnose is pas in 2004 gesteld. Maar, en dat wist ik eigenlijk al lang, voeding speelt ook een nadrukkelijke rol bij depressies en hypomanie. Door Fiona’s adviezen verminderden mijn stemmingsgerelateerde klachten.

Voeding is altijd een ondergeschoven kindje bij mij geweest; ik heb er weinig belangstelling voor. Fiona heeft mij nauwgezet gevolgd, aangemoedigd en het juiste zetje in de rug gegeven wanneer ik het nodig had. Natuurlijk werd ik met een terugval geconfronteerd: je levensstijl op het gebied van voeding verander je niet zomaar. Daar was van Fiona’s kant begrip voor. Fiona hield te allen tijde een vinger aan de pols. Haar betrokkenheid was groot. Dit maakt ook dat ik nog steeds met haar samenwerk, omdat een nieuw gedragspatroon moet inslijten en ik voel mij er goed bij om door haar gevolgd te worden. Stukje bij beetje ontwikkel ik meer discipline bij voeding. Fiona stuurt op mijn verzoek veel recepten door: foto’s van gerechten die ze zelf maakt. Ik maak deze gerechten vervolgens zelf. Ze smaken heerlijk, zijn gezond en ik voel mij er beter bij. Regelmatig maak ik gebruik van Fiona’s hand-outs. Ze zijn helder geschreven en zeer behulpzaam. Er staan lekkere recepten in. Ook haar site www.fionafoodandlifestyle.nl en Facebook pagina verdienen een groot compliment.

Fiona is betrokken, kundig en professioneel. Ik schrijf deze aanbeveling, omdat ik het een ieder gun om met Fiona te werken. Ik ben ervan overtuigd dat u, net als ik, op het gebied van gezondheid en persoonlijk welbevinden, vooruitgang zult boeken.

Marc Wiewel, Amsterdam