Lezing over burn out, voeding en leefstijl

Ken je iemand die een burn out heeft? Of heeft gehad? Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen …
Of misschien ben jij zelf degene die zich opgebrand voelt?!

Momenteel heeft ruim 1 op de 7 werknemers burn out klachten! En wist je dat een gemiddelde burn out 240 dagen duurt, ofwel 8 maanden? Een persoon met burn out kost een werkgever € 250,- per dag; dat komt neer op € 60.000,- als gemiddelde voor een burn out.

Vanuit mijn achtergrond in het bedrijfsleven, als orthomoleculair voedingsdeskundige (HBO) en ervaringsdeskundige in burn out, weet ik hoe belangrijk het is om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te zijn om alle uitdagingen van het leven aan te kunnen. 

De prijs die ik voor mijn burn out moest betalen, was het verlies van mijn levenskracht en -energie en de verstoring van vele lichamelijke functies. Daarnaast bracht het hevige financiële, sociale en beroepsmatige gevolgen met zich mee. De impact van een burn out laat ook de partner/omgeving niet onberoerd.

Door aanpassingen in mijn voeding en leefstijl, heb ik mijn leven op de rails gekregen. Het enorme bewustwordingsproces heeft me noodgedwongen helemaal terug naar mijn kern gebracht, maar juist hierdoor heb ik vele inzichten gekregen en ben ik innerlijk een veel rijker persoon geworden. Ik heb een andere mindset en heb rust in mijn hoofd, ik ben dankbaar en geniet van alle, vooral simpele, dingen die ik weer kan.

Omdat ik zelf zoveel baat heb gehad bij gezonde voeding en het aanpassen van mijn leefstijl, startte ik in 2016 mijn bedrijf in voeding en lifestyle. Tegenwoordig geef ik lezingen over burnout en voeding* en geef ik mensen advies op gebied van voeding, beweging, stressreductie, slaap en ontspanning om hen bewust te maken van hun maximale energieniveau en levenskwaliteit (Contact).

Ik merk dat ik, door mijn eigen ervaring, mensen die hetzelfde doormaken extra goed kan helpen. Dit is enorm waardevol tijdens het geven van een lezing en het tijdig (h)erkennen van de signalen, om burn out te voorkomen. Met wat ik nu weet, wil ik anderen helpen om een burn out te voorkomen of er zo goed mogelijk uit te komen.

 

* Als spreker/voedingsdeskundige heb ik een lezing ontwikkeld om mensen te behoeden voor burn out/langdurige uitval

· Interactieve lezing met veel herkenbare elementen voor het publiek

· Ik heb in de top van het bedrijfsleven gewerkt en ken de valkuilen van de werkdruk en eerste signalen bij burn out

· Als ervaringsdeskundige in burn out kan ik me extra verbinden met mensen die tegen een burn out aan zitten

· Ik stel me kwetsbaar op en creëer daarmee bewustwording en reik mensen, ook managers, de tools aan om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, met als resultaat minder ziekteverzuim

· In mijn E-book geef ik veel tips over de juiste voeding bij burn out

 

2 reacties

 1. Goedemiddag Fiona,
  Mijn naam is Robert van vreden en ik kwam je tegen op fb wij hebben een familie bedrijf en zo’n
  2 x per jaar organiseren wij een avondje met vrienden klanten relaties voor een gezellig samen zijn.
  Wij hebben paragnost , mental coach en 3D uitleg een politieke partij etc. etc. mogen aanhoren en een beetje verandering kan geen kwaad.
  Zelf denk ik dat veel mensen niet goed weten waar ze nu staan.
  Mijn vraag is zou je het leuk vinden om bij ons op locatie een lezing te geven voor zo’n 35 personen.
  Wij verzorgen dan de drankjes wat hapjes.
  Ik hoor graag van je,
  Met vriendelijke groet,
  Rob van vreden.

Reacties zijn gesloten.